Skip to main content

My weekday Activities

04:22 my hubby's alarm starts ringing and will keep sounding until he realized the alarm is really annoying.,
04:30 I wakes up earlier coz I took the bath time longer than hubby.,
05:10 I finish take a bath then try to wake my hubby and usually he just give a sign to sleep longer for 2-5 minutes.,
05:15-05:35 hubby's turn to get ready
Arround 05:40 start moving, first destination is smu 81 @jatiwaringin
06:00 arrive at the school, and while waiting mom fulfill her absent, I used to walk for a hundred meters to buy some breakfast (nasi kuning, risoles, lontong,pastel,kue lumpur)
06:15 start the quite a long journey to our office for arround 45 minutes to an hour. We spend our time with the breakfast and listening roti (ronal tike) @101 jak fm., really entertaining and make our day brighter in the middle of jakarta's traffic., for all of you wherever you are just try to listen jak fm at 6am to 10 am., its fun :D
Arround 07:10-07:20 finally in my office @slipi, but still not the end journey for my hubby., he needs to take bussway or ojeg to his office.,
Waiting for 08:00 I used to watch a serial movie or play plant vs zombie or sleep., sometimes I oversleep. The worst is till 08:30, I was late and I was in the parking place right in front of my office, but thank god it just happen one time., I also used to put the make up on the car.,
Till 09:00 I read news today, email from dealkeren or disdus expect some good offer for food or some product., and close to 9o'clock I used to see my log list., what job for today.,
There are 3 conditions in spending my time till 5pm
1. I got enjoyable list that make me forget about the time, just suddenly lunch time.
2. I got difficult job that make my day turn very fast and have a little result
3. I got a lot of list but better than idle bcause my superior doesn't really like to see his team is idle, so actually I feel comfortable when I'm in charge.
One thing I love about my job is no homework., outside my office, my mind is free, and I really love freedom.,
After 5o'clock it is time to wait my hubby., if I were lucky my hubby will arrive before 6pm but when he has a big order he will come in 7o'clock
In waiting my hubby I usually watch movie or doing overtime job., actually I never expect extra income, I just try do my job well but then my superior told me to count it in as overtime so it's more enjoyable.,
The happiest time is when my hubby called me and said that he already close to my office., then it means meal time.,
Something missing is because we seldom having meal in home., we eat a lot in outside., I never cook for him except in weekends., it seems that we running out of our time in the outside.,
But I think it just for a meanwhile, coz things would be different in the next year.,
In the journey to the home, we listening again to jak fm with vicky, the show is called 10 in a row where mostly play a song than a commercial break., we usually sharing our activity in the office.,
Finally coming home at 8 or 9 pm, we running out of energy., we might watch movie but most of it we sleep immediately.
The end of the day

















Comments

Popular posts from this blog

Kim Takgu

Tiba2 kangen kim takgu, king of baking, film korea yg episodenya panjang tapi tumben2an bisa tahan. Inget bgt dulu nonton pas lagi hamil aleena, malem2 pulang kantor nyalain film ini, misua yg ga terlalu suka drama pun ikutan nonton ini.. Seruu sih, bagian sekarang pengen nonton lagi agak hoream mengingat episodenya ada 30 ditambah perjalanan kim tak gu yag panjang dan melelahkan halaaahh..
Akhirnya cuma berani nonton beberapa cuplikan di yutub, berasa jadul bgt atau emang dari dulu setingannya yg udah jadul ya. Takgu ma Misun itu muka2 dan ekspresi komik, lucu bgt klo ditonton ulang, cuma masih takut buat mulai. Mungkin suatu hari klo hamil lagi mau nonton, mudah2an masih dikasih rejeki, amiinn..
Selain film, soundtracknya pun masih keinget jelas, judulnya hope is a dream that doesn't sleep by kyuhyun. Tiap muter bukan inget filmnya tapi inget jaman ngoding dulu ditemenin sama lagu ini yg diulang berkali-kali. Memorynya dimulai dari suasana kantor, posisi duduk, temen2 yg super …

Pengalaman Transit di Denpasar

Jadi ada dua alternatif tempat transit sebelum ke sydney yaitu denpasar sama kuala lumpur. Karena kita pergi sama anak kecil jadilah kita pilih perjalanan yg paling singkat dengan waktu transit paling sedikit.. Males aja gt bawa anak kecil tapi transitnya yg panjang, klo cuma berdua sih seru., Akhirnya kita pilih yg transit di denpasar secara klo milih KL mah berarti muter2 dulu dengan waktu transit 1.5 jam..,
Sampe di denpasar cuma kita dong yg transit jadilah malem2 jam setengah 11an jalan bertiga di lorong2 yg super jauhhhh beneran deh jauhhh pisan yg ga kliatan ujungnya.. Udah belok masih lurusssss eh ada belokan masih terus ketemu lorong dan lorong dan lorong dan loronggg  lagi yayaya...Trus inget waktu transit yg singkat jadi jalannya juga ga tenang aga2 ngebut bari ujungnya tetep ga kliatan heuu..
Pas akhirnya sampai di keramaian kita masih harus jalan ke gate 11 yg juga super jauh yayayaya, bisa diliat itu fotonya..


Nahhh ini saya dan anak saya yg super gaya dengan segala atr…

Tiga tahun lalu

Persisnya saya mulai belajar hidup mandiri, hidup di rumah sendiri, belajar untuk ngatur semuanya. Susah iya tapi jutaan kali lebih susah saat beralih jadi SAHM. Saat otak saya ga kemana-mana, saat emosi meledak2, saat mimpi belom punya, saat keuangan masih minim hehe yah gt deh intinya bisa dibilang saat2 yg cukup mengerikan buat saya. 
Sekarang 3 tahun setelahnya saya ngerasa hepiiii, bisa survive boo, ngejalanin segala konsekuensi dengan susah payah pastinya dan satu hal yg paling saya suka sekarang adalah saya punya mimpi. Ga lagi terombang-ambing ke sana kemari, udah bisa tau goal yg mau dicapai sedetail apa. Klo jaman kecil suka ditanya cita-cita jadi apa, sekarang saya udah bisa jawab murni datang dari hati dari passion bukan lagi jawaban yg dibikin ma orang tua saya. Walau butuh waktu lagi buat bisa bener2 tercapai tapi saya hepi karena ternyata saya ga diem di tempat, saya jalan walau cuma sedikit2. 
Baru aja baca artikel saya What Makes Me Survive dan khususnya pas paragr…